„Наваљни није убијен“: Начелник украјинске Војно-обавештајне службе открио како је умро руски опозиционар

Navaljni

Начелник украјинске Војно-обавештајне службе Кирило Буданови изјавио је да је руски опозиционар Алексеј Наваљни умро природном смрћу, преноси „Украјинска правда“.

„Можда ћу вас разочарати, али ми знамо да је Наваљни умро због тромба. То нису подаци са интернета, више-мање је потврђено да је то била природна смрт“, рекао је Буданов на конференцији за медије.

Он је позвао људе да не верују да ће се режим Владимира Путина у Русији срушити „природно, сам од себе“ и додао – „без наше помоћи, то није реално“.

Према његовим речима, стабилан режим у Русији је претњу и Украјини и свету и због тога ће Украјинци наставити са операцијама на руској територији.

„Све док смо у рату, биће проблема у Русији“, рекао је Буданов и нагласио да ће бити настављени напади и на руске војне базе на окупираном Криму.

„Непријатеља чекају нова изненађења и цивилима не препоручујем да користе Кримски мост“, казао је Буданов.

Наваљни је преминуо у затвору у петак, 16. фебруара, а Федерална казнено-поправна служба за Јамало-Ненецки округ, где је био у затвору, навела је да се Наваљни осећао лоше после јутарње шетње и да је изгубио свест, након чега је неуспешно реанимиран.

Наваљни је служио казну затвора од 30 година, између осталог, због, како је наведено у једној од пресуда руског суда, оснивања и финансирања ектремистичке организације и њених активности, а био је познат као оштар критичар Кремља.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.