Немачки лидери хоће да „обуздају“ употребу кинеске 5Г опреме

5G

Водећи немачки политичари, укључујући канцелара Олафа Шолца, разматраће ускоро могућност доношења одлуке о приморавању телекомуникацијских оператера да обуздају употребу опреме коју производе кинески Хуавеј и ЗТЕ, рекли су данас извори упознати са овим питањем, јавља Реутерс.

Разговори између Шолца, министарке унутрашњих послова Ненси Фезер и министра саобраћаја Фолкера Висинга имају за циљ изналажење строжијих безбедносних мера у вези са мобилном мрежом 5Г.

Министарство унутрашњих послова прошле године изашло је са предлозима за измене регулатива у вези са 5Г мрежама након што је истакнуто да се Немачка превише ослања на два кинеска добављача.

Реутерс пише да Берлин поново процењује свој однос са Кином, земљом коју истовремено назива и партнером и системским ривалом, али која је кључно тржиште за неке од најпознатијих немачких компанија, укључујући гиганте као што су Фолксваген и Мерцедес-Бенц.

Питање статуса компанија Хуавеј и ЗТЕ одражава мишљење у Берлину да ће можда бити неопходне оштре политичке мере како би немачке компаније биле приморане да смање своју стратешку зависност од кинеске екомоније, наводи Реутерс.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.