Немања Мајски наставља да ниже успехе

Takmičari

На званичном сајту Гимназије „Вељко Петровић“ објављени су најновији резултати такмичења, на којима су учешће узели ђаци ове школе. Републичко такмичење из програмирања одржано је на ПМФ-у у Крагујевцу, а сомборску Гимназију представљало је 11 ученика предвођених ментором Душком Обрадовићем. Највише успеха имао је Немања Мајски који је освојио 1. место у А категорији. Треће награде освојили су Александар Губица и Филип Репман. Ови ученици обезбедили су пласман на Српску информатичку олимпијаду.
У Београду је одржано Републичко такмичење из страних језика. Гимназију је представљало 17 ученика. Највише успеха имала је Јелена Дробњак која је остварила 1. награду у специјалној категорији из немачког језика. Њена менторка била је Јелена Хорват. На такмичењу из енглеског језика највише успеха имали су Аљоша Ковач који је освојио 2. место међу матурантима. Његова менторка била је Ана Димитријевић. Иста професорка предаје енглески језик и Богдани Козаревић, која је освојила 3. место у категорији других разреда. Исти успех, у истој категорији, остварио је и Немања Стефановић, којем енглески предаје Ивана Кох Јербић.
Похвалнице за резултат који су показали добили су: Филип Репман, Андреј Одри и Миона Цветићанин у категорији 2. разреда, а Александра Миладиновић Ања Глумац, Вељко Галовић и Анђела Варићак у категорији 1. разреда. Свим похваљеним ученицима у 1. разреду менторка је била Кристина Кох Савовић.
Сомборска Гимназија била је домаћин Окружног такмичења из историје. Највише успеха на овом такмичењу имао је Стефан Мишковић који је освојио 1. награду у категорији гимназијских 3. разреда. Његов ментор је Филип Ђуровић. Треће награде освојили су Тара Гојковић у категорији 4. разреда којој историју предаје, такође, Филип Ђуровић и Душан Шијачић у категорији 3. разреда којем историју предаје Милан Димић.
Другу награду у категорији 1. разреда стручних школа освојио је Урош Лукач из Средње економске школе. Њему историју предаје Нада Плећаш. Награђени ученици остварили су пласман на Републичко такмичење. Похвалницу за резултат на такмичењу освојио је Михајло Ђокић из 1. разреда Гимназије.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.