Немања Мајски остварио пласман на Олимпијаду из физике

Gimazija "Veljko Petrović" Sombor

Ученици Гимназије „Вељко Петровић“ из Сомбора настављају да нижу успехе. На Републичком такмичењу из физике, које је одржано 6. и 7. априла у Математичкој гимназији у Београду сомборску Гимназију представљало је пет ученика. Највећи успех остварио је Немања Мајски који је у БЕТА категорији четвртих разреда освојио прву награду, те обезбедио пласман на српску Олимпијаду из физике. Његов ментор из физике била је Љиљана Мијатовић. Трећу награду у ГАМА категорији освојио је Стефан Мишковић, ученик трећег разреда географско – историјског смера. Његов ментор био је Душан Мишковић, јер на овом смеру у 3. разреду ученици не похађају физику. Похвале у БЕТА категорији добили су: Александар Губица из 4. разреда и Александра Миладиновић из 1. разреда.
Међуокружно такмичење из хемије одржано је у суботичкој Средњој технолошко-хемијској школи. Гимназију је представљало четири ученика, а најуспешнија је била Михаела Рица која је освојила 1. награду у категорији 1. разреда. Друге награде освојили су брат и сестра: Душан (3. разред) и Марија Шијачић (1. разред). Ови ученици су обезбедили и пласман на Републичко такмичење. Ментор награђеним ученицама из 1. разреда била је Емина Поповић, а Душану је ментор био мр. Владимир Крстић.
Окружно такмичење из српског језика и језичке културе одржано је у апатинској Гимназији „Никола Тесла“, а учешће је узело 17 ученика. Највише успеха имао је: Далибор Матин који је освојио 1. место у категорији 1. разреда. Његов ментор била је др Лидија Неранџић Чанда. Поред њега, пласман на Републичко такмичење оствариле су и другонаграђене у категорији првих разреда: Николина Манић и Михаела Рица. Друге награде, али без пласмана на Републичко такмичење, добили су: Филип Репман, Немања Стефановић (ментор Милица Миличевић) и Урош Секулић у категорији 2. разреда, а Александра Миладиновић у категорији 1. разреда. Треће награде освојили су: Марко Јојић из 2. разреда и Марта Пољак из 1. разреда.
Међуокружно такмичење из женске гимнастике одржано је у Новом Саду. Репрезентација Гимназије у саставу Софија Пезељ, Анђела Мијић и Василија Вукша освојила је екипно друго место. У појединачној конкуренцији 1. награду и пласман на државно такмичење освојила је Софија Пезељ. Њих је на такмичење водила Драгана Шарчански.
„У претходном периоду имали смо корекције резултата два такмичења: републичка смотра из психологије и окружног нивоа Књижевне олимпијаде. Коначни резултати на државној смотри истраживачких радова из психологије које је одржано још 9. марта, показују да је другу награду добила Тијана Ђукић, а треће награде су добиле Тијана Добрић и Милица Тот Коларић. Све ученице похађају 3. разред, а ментор им је Радмила Бабичковић. Поновљеним накнадним прегледом радова из Књижевне олимпијаде следећи ученици су добили награде вишег ранга: Елена Оватрлов освојила је 1. награду (имала 2.), а Даница Каралић 2. награду (имала 3.) у категорији 2. разреда. Ментор ових ученица је Јасмина Раденковић Шолаја. До данашњег дана, без квалификационих такмичења из атлетике, биологије, историје и латинског језика, ученици Гимназије, предвођени својим професорима остварили су чак 81 пласман на републички ниво такмичења из различитих предмета“, рекли су надлежни из Гимназије.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.