Нова ЛЕД расвета у Спортској хали у Сивцу

Sivac hala

На територији општине Кула константно се спроводе мере енергетске ефикасности и оне обухватају разне активности. Недавно су завршени радови на комплетној замени јавне расвете, а она је замењена у већини вртића и школа, као и у спортским халама. Наиме, радови су пре неколико дана приведени крају и у Спортској хали у Сивцу, у којој је унутрашња расвета замењена лед расветом, чиме се остварује значајна уштеда електричне енергије.
По речима председника општине Кула, Дамјан Миљанића, ова Хала, која је најновија у општини, има све мере енергетске ефикасности. Преостаје још постављање соларних панела, а након тога ће ово бити објекат са нултом потрошњом електричне енергије.
„Из године у годину, спроводимо енергетску санацију и мере енергетске ефикасности и оне обухватају разне активности. Једна од активности јесте и замена старе расвете лед расветом која је енергетски много ефикаснија. Претходних година то је урађено у готово свим објектима, а на територији целе општине замењена је јавна расвета. У Спортској хали у Сивцу пре неколико дана завршени су радови на замени унутрашње лед расвете, чиме је у свим спортским објектима и у свим халама у нашој општини замењена расвета. Дакле, не говоримо о школским салама, него о спортским халама које се користе мимо школског система, али смо и у већини школа и вртића до сада успели да унутрашњу расвету заменимо лед расветом. Тиме се остварују значајне уштеде, а са другим мерама енергетске ефикасности које се спроводе на територији општине ти биланси су из године у годину све бољи и имамо значајне уштеде у електричној енергији. Спроводе се и мере по питању замене енергената за грејање објеката. Ова хала, која је најновија у нашој општини, има све мере енергетске ефикасности – адекватан степен изолације, систем грејања са инфра грејачима, као најефикаснијим начином грејања, а са заменом расвете практично ће бити потпуно енергетски ефикасна. Преостаје још постављање соларних панела, чиме ће и онај минимални део утрошка електричне енергије, коју у овом моменту објекат има, бити компензован производњом соларних панела. У плану је да се то реализује ове године и онда ћемо моћи да кажемо да је овај објекат са нултом потрошњом електричне енергије“, поручио је Миљанић.
Секретар Месне заједнице „Сивац“, Миленко Рајић, најавио је и бројне друге пројекте у Сивцу – канализацију, израду пројекта индустријске зоне и конструкцију регионалног пута.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.