Нова судска вртешка: Опет промењено веће вага о паљењу америчке амбасаде

Paljenje američke ambasade

Састав судског већа на суђењу четворици полицијских генерала који се терете за пропусте у обезбеђењу током и после митинга „Косово је Србија“ 2008. године, када је запаљена амбасада САД у Београду промењен је, па је суђење и данас одложено. Наставак процеса заказан је за 3. октобар.

Оптужени су, да подсетимо, Слободан Вуколић, некадашњи начелник Управе полиције Београда, затим Стеван Бијелић, тадашњи начелник београдске полиције, Младен Курибак, бивши начелник Управе полиције МУП-а Србије и командант Жандармерије у Краљеву Бојан Марковић. Сви, иначе, негирају кривично делокоје им се ставља на терет.

Оптужени Младен Курибак, Слободан Вуколић, Стеван Бјелић, Зоран Раковић и Бојан Марковић се терете за пропусте у ланцу командовања и непридржавање плана за обезбеђење скупа.

Апелациони суд у Београду је, након поновљеног суђења, 2019. године правоснажно ослободио од оптужби седморицу оптужених за бацање каменица на амбасаду САД, односно кривично дело изазивање опште опасности.

Штета на згради САД, према службеној ноти амбасаде упућеној суду, износи укупно око 900.000 долара, али амбасада није тражила одштету.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs