Обележен Дан школе „Петро Кузмјак“

Dan skole R. Kurstur

У Основној и средњој школи са домом ученика „Петро Кузмјак“ у Руском Крстуру, Сајмом науке и Сајмом туризма, као и Округлим столом на тему дигиталне безбедности, обележен је Дан школе. Ученици су, овом приликом, у Холу школе, заинтересованим другарима приказивали интересантне експерименте које су научили у току школске године, а туристички техничари припремили су одређене материјале и кратке видее које су правили самостално или уз помоћ ментора.
По речима директорке Школе, Наталије Будински, данашњим активностима презентован је целогодишњи рад, а тема дигиталне безбедности о којој се говорило у оквиру Округлог стола изузетно је важна с обзиром на то да Школа „Петро Кузмјак“ у континуитету ради доста пројеката на ову тему.
Ученици који похађају смер Туристички техничар током године истраживали су на теме руралног и урбаног туризма у нашој земљи, а њихова професорка, Рената Зорић, истиче да су припремили плакате, брошуре и видео материјал који радо представљају професорима и ђацима који нису у овој бранши.
Обележавање дана школе затворено је Округлим столом којем су присуствовали директори и професори, педагози и секретари школа, а на коме су представљени пројекти на тему дигиталне безбедности који су реализовани у овој школи, било је речи и о могућностима за развијање дигиталних компетенција које пружа Ерасмус+ програм, као и о етичким аспектима употребе дигиталних технологија и вештачке интелигенције.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.