Одбијена жалба Хантера Бајдена на поседовање илегалног оружја: Син председника САД ипак пред судом у Делаверу

Julio Cortez

Апелациони суд САД одбио је да одбаци федералну оптужницу против сина председника Џозефа Бајдена, Хантера, за илегално поседовање ватреног оружја, наводи се у судским документима објављеним данас.

Очекује да ће се Хантеру Бајдену судити наредног месеца у савезној држави Делавер.

Тужиоци су тврдили да је он противправно поседовао ватрено оружје 11 дана и дао лажне изјаве на обрасцу који се користио за куповину оружја тврдећи да није незаконито користио дрогу.

Хантер Бајден је оптужен у септембру и суочава се са три кривична дела која произилазе из куповине револвера Цолт Цобра 388ПЛ 2018. године, док је био корисник наркотика.

Син председника Бајдена изјаснио се да није крив за оптужбе о оружју, које је против њега поднео адвокат Дејвид Вајс прошле године у Делаверу, јавља ЦБС њуз.

Бајден је такође оптужен у Калифорнији у децембру за девет федералних пореских оптужби, за које се такође изјаснио да није крив.
Председников син је тврдио да су оптужбе против њега “без преседана“ и “неуставне“ и да је прекршен споразум о диверзији постигнут са савезним тужиоцима.
У судским поднесцима који траже да се одбаце оптужбе за оружје, адвокати Хантера Бајдена су тврдили да споразум о диверзији, који је од њега захтевао да се уздржи од употребе дрога и алкохола и забрањује куповину и поседовање ватреног оружја, остаје правно обавезујући и важећи.

Правни тим је такође инсинуирао да су оптужбе политички мотивисане.

“Оптужбе у овом случају нису измишљене или због бившег председника Трампа, оне су резултат избора оптуженог и подигнуте су упрко, а не због било какве спољне буке коју праве политичари“, навели су савезни тужиоци.

Дејвид Вајс такође служи као главни федерални кривични тужилац у Делаверу, на место на које га је именовао бивши председник Доналд Трамп.

Државни тужилац Мерик Гарланд одлучио је да Вајса задржи на тој позицији и касније га је именовао за специјалног тужиоца да спроведе истрагу Хантера Бајдена.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.