Одржан традиционални пролећни концерт Дома културе Сивац

Folklor

Одржан је традиционални пролећни концерт фолклорног ансамбла Дома културе Сивац под називом ,,Сећаш ли се оног дана“. На концерту су наступили сви чланови фолклорног ансамбла, од најмлађе до најстарије групе, а публици су се представили најразличитијим играма. Осим фолклорних група, наступили су и солисти, ученици издвојеног одељења Школе за основно музичко образовање у Сивцу – Лејла Грекша на клавиру и Матија Шупица на кларинету.

Концерт је отворила Злата Пурић, руководилац фолклорног ансамбла, која је истакла да је овај концерт наменски опредељен за опремање нове кореографије, а то су песме и игре са Голије. Она се захвалила публици која им је највећа подршка и изразила наду да ће и будући нараштаји бити део Дома културе у Сивцу и да ће време проводити дружећи се и учећи о својој традицији и својој земљи:

,,Ви сте наша највећа подршка и највећи инвесистори нашег рада. Желим да вас поздравим испред радника и аматера Дома културе и да вам пожелим пријатно вече. Наш пролећни концерт назвали смо ,,Сећаш ли се оног дана“. Овај концерт, као и многи други, увек је наменски опредељен за неке нама јако важне ствари. Овога пута, то је опремање једне наше нове кореографије, а то су песме и игре са Голије које ћете вечерас премијерно видети у позајмљеној ношњи, а надам се да ће то једног дана бити и наше. Желим вам да уживате и да ваша деца и унуци и даље долазе и да корисно користе своје слободно време, дружећи се и учећи о својој традицији и својој земљи“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.