Одржана јавно-показна вежба евакуације у Бачком Моноштору

javno-pokazna vezba

У организацији Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације и Ватрогасно–спасилачке јединице Сомбор, одржана је јавно – показна вежба евакуације и спасавања повређених и животно угрожених особа, као и њихово збрињавање уз истовремено локализовање и гашење пожара на отвореном простору. Показну вежбу која се одржала са обе стране канала ДТД на простору Специјалног резервата природе „Горње Подунавље“ код Бачког Моноштора, поред бројних суграђана, пропратио је и градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић
Вежба је подразумевала координацију Ватрогасно – спасилачке јединице Сомбор, ДВД Бачки Моноштор, ДВД Стапар, ДВД Купусина, Црвеног крста Сомбор и Цивилне заштите града Сомбора у истовременом гашењу пожара на више локација, евакуацију и спасавање повређених и угрожених особа и њихово збрињавање од стране Црвеног крста.
Командант Ватрогасно – спасилачког батаљона Сомбор Жарко Дмитровић, овом приликом је рекао да је вежба успешно реализована и да су спремни за потенцијалне ризике.
„Данас смо се окупили да покажемо једну вежбу гашења пожара и спасавања на отвореном простору. Уз наше сараднике смо хтели да покажемо једну координацију на терену и како то изгледа када ми заједничким снагама гасимо пожар на отвореном простору и вршимо спасавања.“, рекао је Дмитровић.
Саветник за послове ванредних ситуација и одбране Иван Глигорић, захвалио се свима на учешћу, додавши да су припадници и чланови система заштите и спасавања града Сомбора спремни за потенцијалне ризике, те да је међусобна координација на изузетно високом нивоу.
„Данас смо имали прилику да видимо једну заиста озбиљну вежбу у лепом амбијенту где смо могли да видимо како сви припадници и чланови система заштите и спасавања града Сомбора имају своју улогу и место. То нам је добар начин да проверимо начин комуникације и координације како бисмо били што спремнији за потенцијалне ризике. Наравно, желимо да ставимо и акценат на превентиву, да грађани заиста знају како да се понашају у случају неких ванредних догађаја, а све у циљу како бисмо сачували своје животе и животе наших суграђана“
Град Сомбор континуирано улаже у систем заштите и спасавања, као и у опремање јединица цивилне заштите. Такође, пружа се и подршка у раду добровољно ватрогасним друштвима кроз конкурсе за суфинансирање њихових програма и активности.
Јавно – показној вежби су присуствовали и начелници управа из Сектора за ванредне ситуације из Београда, као и чланови Националне гарде Охаја из САД-а.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.