Одржана манифестација „Европски дани сунца у Кули“

У Средњој техничкој школи „Михајло Пупин“, по 12. пут, одржана је манифестација „Европски дани сунца у Кули“. Ова манифестација одржава се са циљем промовисања употреба соларне енергије, приказивања најновијих система и достигнућа у овој области и повећања свести о значају енергетске ефикасности и заштите животне средине у нашој средини и у Републици Србији.
Учесници манифестације и стручног скупа могли су да се упознају са системима из ове области који су постављени на Полигону за обновљиве изворе енергије који се налази у дворишту школе, а организоване су и посете ученика основних школа „Петефи Бригада“ и „Иса Бајић“, ученика Економско-трговинске и СТШ „Михајло Пупин“, као и представника Заједнице електротехничких школа, Актив Нови Сад.
На стручном делу скупа, у свечаној сали школе, гостима се на посети захвалио председник општине Кула, Дамјан Миљанић. Говорници су потом одржали неколико предавања. Наташа Трифуновић, из Министарства рударства и енергетике, одржала је предавање на тему стања и перспективе обновљивих извора енергије. Милош Костић, представник фирме „МТ-КОМЕX“ из Београда, говорио је о малим соларним електранама. Присутни су имали прилику да чују искуства изградње соларних фотонапонских електрана компаније „НИС“ од стране предавача Растислава Крагића, а напослетку је представник фирме „Сцхнеидер елецтриц“, Дарко Зељковић, говорио о соларним пуњачима. На крају програма, организована је традиционална посета Ветропарку у Кули.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.