Одржана радионица „Упознајмо псе-будимо безбедни и одговорни у присуству паса“

OŠ "Avram Mrazović" Sombor

У Продуженом боравку Основне школе „Аврам Мразовић“ Сомбор, одржана је радионица „Упознајмо псе-будимо безбедни и одговорни у присуству паса“. Наиме, Школу је посетио тим Удружења за едукацију и бригу о животињама „Мало краљевство“ из Сомбора, чији едукативни тим су чинили Слободан Лазић, професор Средње пољопривредно-прехрамбене школе“, учитељица ОШ „Аврам Мразовић“, Бланка Лазић, те пас мешанац Реx, који је заједно са Бланком прошао бихејвиоралну процену и обуку за рад са децом.
„Деца су упозната са позитивним утицајем паса на људе, са одговорностима и обавезом, те комуникацијом са псима и развојем емпатије. Кроз примере им је показано како да уоче емоције код пса, како да се понашају у простору где борави пас, са његовим стварима, које потребе имају пси, али и да уоче говор псећег тела. Циљ радионице био је да се деца оспособе на уочавање сигнала које нам пси шаљу, како би могли у различитим ситуацијама да донесу исправну одлуку на основу своје процене“, поручили су из ОШ „Аврам Мразовић“.
Кроз примере, деца су добила препоруке шта треба да раде ако им пас узме играчку или лопту, да ли смеју да дирају пса док једе, како се пас правилно позива да дође, како се пас милује, како да прилазе псу, да ли пси воле гласне звукове, да ли воле да буду укључени у дечије игре и које, како се правилно храни пас из руке и низ других ситуација.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.