Одржана седница Штаба за ванредне ситуације општине Кула

Krzini stab KUla

У Свечаној сали Скупштине општине Кула одржана је редовна седница Штаба за ванредне ситуације. Чланови Штаба усвојили су план за 2024. годину и продискутовали су о свим актуелним темама, између осталог о добровољним ватрогасним друштвима, о новој опреми и објектима, али и о припреми комуналних предузећа за предстојеће зимске услове.
Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, истакао је да је у овој години урађено много ствари, а једна од најважнијих свакако је нови објекат Професионалне ватрогасне јединице који ће бити завршен током децембра:
„Ово је једна од редовних седница штаба. На крају године усваја се план за наредни период, односно за 2024. годину, а такође је продискутовано о свим актуелним темама. У овој години урађено је пуно ствари, а једна од најважнијих је нови објекат Професионалне ватрогасне јединице и очекујемо да буде завршен у току децембра, а следеће године предвиђена је набавка новог возила. У току ове године реновирани су објекти добровољних ватрогасних друштава у Руском Крстуру и Крушчићу, а ДВД из Сивца добило је полован, практично нов камион. Код ДВД у Кули решавамо проблем пресељења и мислим да смо нашли решење за њихове пресељење у функционалнији простор. У наредној години следи опремање Јединица цивилне заштите опремом која им недостаје, даље унапређење функционисања и положаја добровољних ватрогасних друштава и професионалне јединице. Ове године, такође, стиже још једно возило које је Општина купила за редован састав Полиције, тако да она, поред пресељења у нову зграду, добија и ново возило“, истакао је Миљанић.
Он се, поред зимских услова, дотакао и здравствених установа у којима је урађено много, па се тако у току овог месеца завршава прва фаза уређења Дома здравља у Црвенки. Када је у питању функционисање Центра за социјални рад, социјално – угроженим категоријама становништва исплаћена су средства која су им омогућила да набаве огрев и нормално функционишу:
„Друга тема су зима и зимски услови који су нормални за овај период године. Цео посао зимске службе спроводи Комунално предузеће ,,Комуналац“, а укључена су и комунална предузећа из Црвенке, Сивца и Руског Крстура. Део Штаба јесу и здравствене установе. Пуно ствари је урађено и набављено је много нове опреме. У току овог месеца завршава се прва фаза уређења Дома здравља у Црвенки. Из месеца у месец се набавља нова опрема у Дому здравља и стварају се бољи услови за лечење пацијената из наше општине. Центар за социјални рад такође има значајну улогу у функционисању Штаба. Директорица је изнела неке основне ствари и припреме за зимски период. Исплаћена су велика средства социјално – угроженим категоријама становништва како би могли да набаве огрев и нормално функционишу. Закључак Штаба је да је стање редовно, усвојен је план за 2024. годину и следеће недеље се одржава и Окружни штаб, што је редовна процедура са усвајањем планова и активности за наредни период“, закључио је председник општине Кула.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs