Одржана седница Штаба за ванредне ситуације

Grad Sombor

Штаб за ванредне ситуације Града Сомбора одржао је седницу, на којој је донет Закључак о стању и спремности капацитета за ефикасан одговор на појаву екстремних временских услова.
На основу упозорења Републичког хидрометеоролошког завода Србије на изражен топлотни талас до 23. јуна, за подручје целе Републике Србије, градски Штаб за ванредне ситуације препоручује грађанима да се придржавају упутстава здравствене службе као и да се током дана информишу о детаљима очекиваних метеоролошких услова и ризика.
Штаб за ванредне ситуације препоручује јавно комуналним предузећима, установама и привредним друштвима да посао организују у складу са смерницама ресорног Министарства за безбедан и здрав рад на отвореном при високим температурама.
С обзиром на то да високе температуре повећавају опасност од појаве пожара, Штаб за ванредне ситуације посебно скреће пажњу пољопривредним домаћинствима да се придржавају прописа којима се забрањује употреба ватре на отвореном простору, да не пале траву, стрњику и гране, јер је то забрањено Законом о заштити од пожара и Законом о шумама.
Апелује се на суграђане да после боравка у природи уклоне све могуће узрочнике пожара, боце под притиском, ложишта ватре и слично, а да у случају појаве мањих пожара на отвореном, хитно обавесте надлежне службе или сами приступе њиховом гашењу до пристизања ватрогасно спасилачких јединица.
Штаб за ванредне ситуације упућује препоруку здравственим службама да појачају активности и обезбеде довољан број екипа за евентуалне интервенције, а ЈКП „Водоканал“ Сомбор ће обезбедити цистерне са пијаћом водом и поставити их на следеће локације у граду: Краља Петра И (почетак и крај улице), Спортска бб код маркета „Аман“ и Пијаца „У ланцима“, Трг Светог Тројства.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.