Одржана завршна конференција пројекта „Куће за бољу будућност у Сомбору“

Konferencija

У Великој сали у згради Жупаније, одржана је завршна конференција пројекта „Куће за бољу будућност у Сомбору“. Пројекат се реализује у оквиру програма „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији“, који финансира Европска унија, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у Србији. Град Сомбор овај пројекат спроводи у партнерству са Центром за социјални рад, НВО „Женска алтернатива“ и Савезом ромских невладиних организација Западнобачког округа.
Шеф Одсека за локални економски развој и подршку улагањима, мр Михаел Плац, који је уједно и менаџер пројекта „Куће за бољу будућност у Сомбору“, представио је присутнима пројекат, као и резултате који су постигнути, те додао да је ово један од комплекснијих пројеката који је реализован на територији Града у области социјалне заштите.
„Град Сомбор је успешно реализовао и завршио пројекат који се односио на три циљане групе: жене жртве породичног насиља, ромске породице и децу која излазе из система хранитељских породица. У оквиру овог пројекта, Град Сомбор је низом активности обезбедио учешће у програму за десет породица којима су купљене куће, урађена је њихова адаптација и пружен је низ едукација и стручних усавршавања којима ће се олакшати и усмерити даљи живот наведених породица“, рекао је Плац.
Кроз пројекат, 10 кућа је купљено и адаптирано за 10 породица које припадају осетљивим друштвеним групама, од којих су 4 породице жена жртава породичног насиља, три ромске породице и 3 породице младих који излазе из система социјалне заштите. Пројекат траје 27 месеци, од 1. априла 2022. до 1. јула 2024. године.
Завршној конференцији су присуствовали заменица градоначелника Љиљана Тица, градски већници Јована Миљевић и Срђан Савић, представници НВО „Женска алтернатива“, Савеза ромских невладиних организација Западнобачког округа, Центра за социјални рад, те учесника у пројекту.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.