Одржано тематско вече „Српска у срцу те носимо“

Održano tematsko veče „Srpska u srcu te nosimo“

У организацији Српске читаонице „Лаза Костић“ Сомбор и Завичајног удружења Срба „Коријени“, одржано је тематско вече „Српска у срцу те носимо“, у ком су учешће узели Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији, Бошко Антић, адмирал, Петар Шкрбић, генерал – потпуковник и Дарко Младић, председник комитета за подршку генералу Ратку Младићу. Поред представника војске Републике Србије, разних удружења и бројних суграђана, тематској вечери су присуствовали и градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић и помоћник градоначелника, Урош Бузаџић.
Пре самог програма, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, састао се са градоначелником, Антониом Ратковићем. Повод састанка био је разговор о могућностима јачања и унапређења сарадње града Сомбора са градовима и општинама у Републици Српској, као и припреме за овогодишњу, дванаесту манифестацију „Дани Српске у Србији“, која ће се ове године одржати у дванаест градова Србије.
Током тематске вечери, присутнима се обратио шеф Представништва Млађен Цицовић, рекавши да је важно сачувати јединство српског народа и додао да ће се у наредном периоду радити на проширењу сарадње како са установама културе у Сомбору, тако и са градским руководством.
Гостима се обратио и градоначелник Ратковић, поздравивши како говорнике, тако и остале суграђане, додавши да ће Град Сомбор увек подржати манифестације које за циљ имају допринос очувању српског народа, културе и традиције.
Учесници програма разговарали су о процесу настанка Републике Српске, најмлађе српске државе, чијим настанком је спречено изгнанство српског народа са својих вишевековних огњишта и за чију слободу су многи хероји положили свој живот, бранећи своју породицу и свој дом. Поред тога, разговарало се и о тежњи ка много блискијим односима и већој сарадњи Републике Србије и Републике Српске, како би се сачувало јединство, култура, традиција и језик.
У културно – уметничком делу програма, учествовали су виолиниста, Немања Голубић, народни гуслар, Витомир Вулин и српска песникиња, Ранка Срдић Милић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.