Пајтићевом сараднику одређен притвор: Оптужен да је силовао девојку (21)

Pajić

Срђану Егићу одређен је притвор до 30 дана, након што је у Вишем јавном тужилаштву изнео одбрану пред судијом, због оптужби да је силовао девојку (21) из Куле.

Притвор му је одређен по три основа – опасност од бекства, утицај на сведоке и опасности од понављања кривичног дела.

Бивши функционер Демокартске странке у Новом Саду и близак сарадник Бојана Пајтића, Срђан Егић (42) осумњичен је да је 8. марта силовао девојку (21) из Куле.

Незванично, девојка је у полицији рекла да се са Егићем упознала преко Фејсбука и да ју је он позвао на пиће уз обећање да ће јој помоћи да пронађе стан и посао.

По пријави, полиција је обавестила тужилаштво о читавом случају, а некадашњи функционер Демократске странке је потом ухапшен и најпре му је одређено задржавање до 48 сати.

Оштећена девојка је обавила гинеколошки преглед.

Ко је ухапшени политичар?

Срђан Егић је од 2008. до 2013. године био је директор Слободне царинске зоне Нови Сад АД када га је сменила владајућа Српска напредна странка.

Од 2009. до 2012. године био је волонтерски саветник тадашњег градоначелника Новог Сада Игора Павличића (ДС) а од 2014. до 2016. године био је директор Дечијег села у Сремској Каменици.

Био је на листи Уједињене демократске Србије на парламентарним изборима 2020. године, коалиције коју су основали СРБИЈА 21 и Војвођански фронт предвођени Лигом социјалдемократа Војводине, Странком модерне Србије и Грађанским демократским форумом.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs