Петиција да Србија не буде центар света? „Насиљем против Србије“ смета Еxпо 2027 и велики инфраструктурни пројекти јер губе тло под ногама!

EXPO 2027

Србија ће бити центар света 2027. године и поносни домаћин међународне изложбе „Еxпо 2027“ која је шанса за даљи рад и развој наше земље. Уместо да се поносимо што смо препознати и што ће Београд бити светска престоница образовања, културе и иновација у нашем друштву постоје они који не крију да им је циљ да Србији буде горе, а њима боље.

„Еxпо 2027“ је велика част и биће озбиљан економски покретач наше земље.

Главни град Србије добиће потпуно ново рухо, а амбициозни планови за Београд полако крећу да се реализују.

Национални стадион, нови Сајам, мостови, метро, Прокоп

Тако ће Национални стадион и нови сајам, који ће нићи у Сурчину, представљати покретаче свих инфраструктурних пројеката кључних за Еxпо 2027. Биће изграђена нова комунална и путна инфраструктура, подизани мостови, али и обновљене фасаде.

Београд ће железницом бити повезан са аеродромом, сајмом и стадионом, док ће град добити нови изглед железничких и аутобуске станице.

Неки од најважнијих планова предвиђају изградну и реконструкцију Аутобуске и железничке станице, Прокопа, Зграде Поште, Пешачког моста на Сави, Новог моста на Сави, Метроа, Еxпо сајма у Сурчину…

Овај нови изглед Београда коштаће 12 милијарди евра и биће финансиран како из буџета, тако и задуживањем.

У свакој позитивној ствари опозиција види претњу по сопствени опстанак

И сви ови, можемо слободно рећи мегаломански пројекти, су трн у оку „Насиљем против Србије“ која у свакој позитивној ствари коју Србију чини јачом види претњу по сопствени опстанак, јер ко би подршку дао онима који су имали могућности да нешто ураде, а нису урадили ништа?

Негативно представљање „Еxпо 2027“ само представља страх опозиције за свој опстанак која сада као кључни проблем види у реконструкцији, односно градњи новог комплекса Београдског сајма.

Наиме, најновија њихова иницијатива се огледа кроз петицију да се заштити рушење Београдског сајма. У лажима које се пласирају грађанима Србије наводи се наводна брига за нашу престоницу, а подршком се „штити“ комплекс Сајма. Од чега се штити Београд, од напретка? Ово је петиција против напретка Србије, иза које стоји бојазан опозиције да ће бити збрисана са политичке мапе Србије.

Како је предвиђено читав сајамски комплекс међународне изложбе „ЕXПО 2027“ ће се простирати на 70.000 квадрата, а очекује се да ће 100 земаља овде имати своје изложбене просторе, а Београд ће посетити више од три милиона људи из 120 земаља, а економски ефекти ће премашити милијарду евра.

Припадници опозиције уплашени да Србији не буде још боље покушавају преко бројних лажи да дискредитују један овакав пројекат.

Сам Ђорђе Микетић из Ђиласове структуре је својевремено признао да је циљ да се овакви пројекти зауставе: „У Београду можемо да се договоримо шта значи политика за грађане, да се одбрани јавни интерес, да се заустави градња на Макишу, да се заустави рушење Сајма, ЕXПО и ту партнере тражимо широко.“

Сваки инфраструктурни пројекат је за опозицију била нова могућност опструкције. Присетимо се како су својевремено критиковали идеју Београда на води у који први сада иду, имају некретнине и проводе време.

Србија се гради и развија и грађани су поносани на то где живе и тек ће бити поносни каква слика ће обићи свет 2027. године, колико ће наш главни град бити још лепше, уређеније и богатије место за живот.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.