Петковић: Београд чврсто опредељен да чува мир и српски народ на КиМ

Petar Petković

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић саопштио је да је имао веома садржајан и отворен разговор са Николом Веролом, генералним директором Генералне дирекције за Европу Министарства спољних послова Италије у којем је нагласио да је Београд чврсто опредељен за дијалог.

„Подвукао сам да је Београд чврсто опредељен за дијалог и да је сто пута боље да разговарамо, него да имамо тензије и проблеме на терену. Нажалост, процес дијалога је у застоју због једностраних и ескалаторних потеза Приштине која директно гази све постигнуте споразуме и договоре у Бриселу“, навео је Петковић.

Међутим, „колико год нечија намера у Приштини била да дијалог обесмисли, још чвршћа је наша опредељеност да чувамо мир и српски народ на Косову и Метохији и то сам јасно истакао и свом саговорнику“, указао је Петковић.

Због немогућих услова живота које ствара Приштина, Срби данас напуштају север Косова и Метохије и Заједница српских општина је поред преузете обавезе Приштине и снажна потреба српског народа на КиМ како бисмо зауставили нови талас исељавања и нашем народу обезбедили колективна права и гарантовали безбедност, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Петковић је додао да је о томе на састанку у Дому посланика Републике Италије информисао и заменика председника Комисије за спољне послове господина Паола Форментинија и друге чланове комисије.

„Важно је да пуна истина о немогућем животу Срба на КиМ и конструктивном приступу Београда дијалогу са Приштином стигне и до италијанских посланика“, закључио је Петковић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.