Победе Назифа и Николића

Nazif prvenstvo

Репрезентативци Србије настављају са одличним издањима на боксерском првенству Европе које се тренутно одржава у Београду. Након одличног суботњег издања, уследио је још бољи недељни наступ који је резултирао и првом српском медаљом коју је обезбедио супертешкаш Душан Велетић. Тријумф над Аустријанцем, Велетићу је донео пласман у полуфинале и тиме осигурану бронзану медаљу, а за пласман у финале које ће значити и борби за злато Душан ће одмерити снаге са најбољим пријатељом из бокса Хрватом Лука Пратљачићем којег је победио пре месец дана на квалификационом турниру за ОИ у Паризу који је одржан у Италији. До тријумфа за Србију стригли су и Сејди Назиф у категорији до 63.5 кг против представника Турске Уса Јигита. Овом победом Сејди је обезбедио меч у коме ће се борити за сигурну медаљу, а противник ће му бити први носилац, Рус Мамедов Габил.
Након меча, такмичар Боксерског клуба „Сомбор“ је истакао да је било видљиво да је турски боксер доста слабији од њега, те да је постепено током меча подизао ритам и темпо.
“Следећи меч ће бити доста тежи него овај с обзиром на то да Рус са којим ћу боксовати је најјачи у категорији, али сматрам да сам у довољно доброј форми и идемо на све или ништа. Волео бих да публика дође у што већем броју. Живела Србија!” – рекао је Сејди Назиф.
До нове победе стигао је и сјајни српски репрезентативац Јован Николић (71 кг), овај пут против Шпанца Бернарда Мартинеза, који му је обезбедио и пласман у четвртфинале, где ће се борити за медаљу и полуфинале против Црногорца Стефана Савковића.
“Није уопште лако, велико такмичење је у питању. Противник је био веома искусан, брзо се упознао са мојим темпом и стилом борбе. Тешко ми је било да га ухватим јер се доста кретао, али на крају се све добро завршило. Значи ми подршка тренера, они виде многе ствари које ми не можемо да видимо. Идем ка томе да остварим најбољи могући резултат и узмем медаљу” – рекао је након победе Николић.
Данас ће у ринг први пут изаћи и даме, међу којима ће бити и представница БК Сомбора, Драгана Дада Јовановић (52 кг) која ће одмерити снаге са Молдавком Мајом Одаију против које ће се борити за пласман у полуфинале.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.