Почиње реализација пројекта грејања у апатинским установама, приоритет школа

Apatin potpisivanje ugovora

Потписивањем уговора о јавном приватном партнерству локалне самоуправе са представницима фирми „Energy supply art“ и „B & S immobilen“,, креће реализација пројекта замене постојећих система грејања на угаљ и мазут са еколошки прихватљивијим начином грејања на природни гас.
Од председнице општине Апатин, Дубравке Кораћ, сазнајемо да је у питању уговор на петнаест година, те да су партнери у пројекту обавезни да замене котлове и уведу инсталације, што ће се десити у наредних годину дана, као и да обезбеде проток енергента и минималну температуру грејања.
„Решавамо дугогодишњи проблем с којим се сусретала наша општина не само због енергената и економичности, већ и проблем у смислу безбедности поготово у нашој највећој ОШ „Жарко Зрењанин“, где смо сваке године поправљали старе котлове и размишљали шта може да се деси, а сећамо се сви експлозије котла и трагедије у Техничкој школи пре пар година. Већина наших објеката се греје на мазут и угаљ је врло лош енергент када је у питању заштита животне средине, те ћемо на овај начин обезбедити безбедан и чист начин грејања“, рекла је Дубравка Кораћ.
Директорка ОШ „Жарко Зрењанин“ Апатин, Јасна Павићевић, каже да је ово једна од најзначајнијих инвестиција у школи за последњих четрдесет година.
„Овим путем бих хтела да се захвалим локалној самоуправи што је препознала приоритет и значај овакве инвестиције. Ми се грејемо на мазут, котлови су у јако лошем стању, дотрајали, и велика средства нам одлазе на текуће одржавање грејне сезоне. Ово ће бити једно ново поглавље и препород за нашу школу“, рекла је Јасна Павићевић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.