Потписани уговори намењени решавању стамбених потреба избеглица и расељених лица

Potpisani ugovori

Поводом Светског дана избеглица, у Палати „Србија“, уприличено је свечано уручивање уговора намењених решавању стамбених потреба избеглица и расељених лица. Уговоре за 55 јединица локалних самоуправа, у укупном износу од 419.672.000,00 динара, уручили су комесарка за избеглице и миграције Републике Србије, Наташа Станисављевић и министар информисања и телекомуникација, Дејан Ристић. Испред Града Сомбора, свечаности је присуствовала чланица Градског већа за област социјалне заштите, Јована Миљевић.
Том приликом, Станисављевић је поручила да је важно сетити се свих оних који су морали да напусте своје домове и пружити им сваки вид помоћи како би могли да наставе да живе часно и достојанствено.
„У складу са јавним позивима које је Комесаријат расписао за јединице локалне самоуправе у Републици Србији, а који се односе на стамбено збрињавање избеглица и побољшање услова живота интерно расељених лица, пружићемо помоћ за 367 породица које су свој дом пронашле у Србији. Данас, када обележавамо Светски дан избеглица, желимо да пренесемо глас оних који долазе у нашу земљу тражећи уточиште и заштиту. У нашој земљи сви су добродошли. Светски дан избеглица показује снагу и храброст људи који су били приморани да напусте своје домове да би избегли сукобе или прогоне. Овај дан је прилика да се шири емпатија и разумевање за тешка искуства кроз која су избеглице прошле и да се препозна њихова истрајност да поново изграде своје животе. Комесаријат је ту због својих корисника и увек се трудимо да помогнемо свима којима је помоћ потребна, јер обезбеђивање крова над главом је најважнији корак у животу сваког човека и са таквом праксом
Граду Сомбору су уручена два уговора, Уговор о додели средстава намењених решавању стамбених потреба избеглица на њиховој територији кроз куповину сеоске куће са окућницом, односно одговарајуће непокретности, као и Уговор о додели једнократне помоћи у грађевинском и другом материјалу и опреми.
У ове сврхе Комесаријат за избеглице и миграције и Град Сомбор издвојили су више од 12 милиона динара.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.