Представници УНХЦР-а боравили у Сомбору

Poseta

Градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић, присуствовао је радном састанку са представницима УНХЦР-а, Суфијаном Ађалијем и Едлиром Бака Печом.
Током састанка, Ратковић је представио програме и активности којима локална самоуправа делује у циљу збрињавања избеглих и расељених лица на територији града Сомбора, те активностима везаним за мигрантску кризу од 2015. године до данас, као и сарадњи са организацијама цивилног друштва. Учешћем на конкурсима које Град расписује, пружа се конкретна финансијска подршка, којом се омогућава њихов рад и реализација програма којима је циљ интеграција и уређење друштвеног живота заједнице, а подршка се огледа и у логистици која подразумева уступање адекватног простора за рад, пре свега за младе, али и остале организације цивилног сектора.
Представници УНХЦР-а су током разговора констатовали ангажованост локалне самоуправе на пружању подршке избеглим и расељеним лицима, те нагласили значај за даље проширење сарадње са Градом како би се живот избеглих и расељених лица учинио што пристојнијим.
Састанку су испред локалне самоуправе, присуствовали и начелница Одељења за друштвене делатности Марија Јерковић, сарадница у одељењу за ЛЕР Кристина Харјунг и повереник Комесаријата за избеглице и миграције у Сомбору Ђорђе Јањатовић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.