Прихваћена понуда ЈКП „Водоканал“ за изградњу доводника воде од С. Милетића до Станишића – II фаза

Sastanak Sombor

Градско веће Града Сомбора одржало је седницу, на чијем Дневном реду се нашло 13 тачака.
Између осталог, прихваћена је понуда ЈКП „Водоканал“ Сомбор за изградњу доводника воде од Светозара Милетића до Станишића – фаза два, у дужини од 4.740 метара.
Чланови Већа су такође прихватили информацију у вези повећања безбедности учесника у саобраћају у зони пешачких прелаза у насељеним местима Републике Србије. Пројекат саобраћајно – техничке опреме за потребе повећања безбедности саобраћаја у зонама пешачких прелаза на државним путевима у насељеним местима Републике Србије који је израђен од стране АД „Војводинапут“ Нови Сад, предвиђа постављање пројектоване саобраћајно – техничке опреме на пешачким прелазима у Светозару Милетићу, а Град Сомбор ће по постављању опреме водити рачуна о њеном одржавању.
Такође, усвојен је Извештај о реализованој финансијској подршци удружењима из буџетских средстава путем Јавног позива за финансирање и суфинансирање пројеката, програма и манифестација у култури у 2023. години. Поред тога, усвојен је и Извештај о реализованој финансијској подршци удружењима из буџетских средстава путем Јавног конкурса за доделу средстава за очување културног наслеђа и развоја савременог начина интерпретације локалних обичаја и традиција у протеклој години.
На седници је усвојена информација о могућности финансирања откупа три сеоске куће са окућницом, односно одговарајуће непокретности и доделу једнократне помоћи у грађевинском и другом материјалу и опреми ради стамбеног збрињавања три избегличке породице, а усвојене су Прве измене и допуне Финансијског плана за дотације невладиним организацијама, односно средства намењена за верске заједнице.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.