Пројекат „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“: Група од 650 деце са КиМ стигла у Братунац

Poseta

Министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски дочекала је у Братунцу групу од око 650 деце са Косова и Метохије која је преко централне Србије стигла у Републику Српску.

Деца са Косова и Метохије стигла су у Братунац у оквиру пројекта „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“, саопштило је ресорно министарство.

Ђурђевић Стаменковски је нагласила да је данашњи догађај у Братунцу оправдао мисао коју је Министарство за бригу о породици и демографију истакло на Свесрпском сабору и да је реализација овог пројекта у духу Декларације која је на њему усвојена.

„Србија и РС су једна породица и једна кућа, а вама драга децо хвала што сте данас у вашим недрима понели део Косова и Метохије и донели га овде у Братунац. Знајте да Косовски завет живи у свима нама и да га сви са поносом истичемо, да га чувамо, да га негујемо и да верујемо да ће бити прилике да узвратите посету и гостопримство нашим најмлађима овде из РС“, рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Ово је 12. пут да се реализује пројекат „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“, а први пут дочек се организује се у Братунцу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.