Путин: Русија ће расти заједно са Арктиком, тамо су главни минерални ресурси

Putin

Председник Русије Владимир Путин је изјавио да Русија мора да развија територије које су богате ресурсима и том приликом посебно истакао Арктик где се налазе значајне резерве минерала.

„Ако су раније говорили да ће Русија расти са Сибиром, сада можемо рећи да ће Русија расти са Арктиком, јер тамо имамо главне минералне ресурсе. Развој ових ресурса је и даље скуп и није лак, али ипак отвара огромне перспективе“, рекао је Путин током обраћања на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу (СПИЕФ).

Он је такође истакао да се руска привреда брзо развија и по стопи раста премашује светски просек, као и да удео рубље у међународним трансакцијама Русије расте и износи скоро 40 одсто, преноси Комерсант.

Руски председник је том приликом подсетио на недавно објављене податке Светске банке по којима је Русија четврта најјача економија света по паритету куповне моћи.

У Русији је 5. јуна почео Санктпетербуршки међународни економски форум који се одржава под слоганом „Формирање нових области раста као камен темељац мултиполарног света“.

Форум ће трајати до 8. јуна, а програм обухвата више од 150 тематских сесија којима ће присуствовати више од 1.000 модератора и говорника.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.