Путин: Терористички напад у Москви извели радикални исламисти

Putin

Руски председник Владимир Путин изјавио је да су терористички напад у Москви извели „радикални исламисти“.

„Знамо да су злочин починили радикални исламисти, против чије идеологије се и сам исламски свет вековима борио“, рекао је Путин, преноси РИА.

Додао је да је потребно одговорити на питање зашто су терористи покушали да оду у Украјину након извршеног напада у руској престоници, као и ко их је тамо наводно чекао.

Путин је истакао да САД покушавају „да убеде све да Украјина није умешана у напад, већ да је напад извела Исламска држава“.

Он је рекао да су они који су планирали терористички напад намеравали да изазову панику у руском друштву, али, како је навео, суочили су се са одлучним одговором.

“Овај злочин може бити само карика у читавом низу покушаја оних који се против наше земље боре рукама неонацистичког режима у Кијеву од 2014. А нацисти, као што је познато, никада нису презали да користе прљава и нехумана средства за постизање својих циљева“, рекао је руски председник.

Он је рекао и да се у Украјини „ствара Хитлерјугенд“.

Према последњим подацима, у терористичком нападу у петак увече на концертну дворану у предграђу Москве погинуло је 139 људи, међу којима троје деце, а повређено је око 180 људи.

Одговорност за напад преузела је Исламска држава.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.