Регионална привредна комора Западнобачког окуга наградила 16 привредника

Nagrađeni poljoprivrednicic

На свечаној седници Парламента привредника Западнобачког управног округа, најбољим привредницима су уручене награде ПКС – Регионалне привредне коморе Западнобачког управног округа. video icon
За посебан допринос развоју привреде региона за 2023. годину, Регионална привредна комора Западнобачког управног окуга наградила је 16 привредника.

„Ми се бавимо производњом садног материјала и лидери смо у тој производњи. Нашта се највише ослањам на Привредну комору Србије, то је што смо извозно смо оријентисала фирма и 90% наше производње извозимо у земље бившег Совјетског савеза и Европске уније…“ рекао је, између осталог Ненад Пурић, Северпланд Доо Кула.

„После 20 година пословања у трговини ово је вредна награда.Имамо седамдесетак запослених, напредујемо, ширимо се, трудимо се…” рекао је Драган Брачика, Елбрацо гроуп из Апатина, добитник нагаде ПКС – Региналне привредне коморе Западнобачког управног округа.

“ Привредници који су позвани да дођу да приме свечане награде су наше, пре свега јубиларне награде, сви они који имају 20 И 30 година рада својих предузећа, свима треба одати признање а ту су наравно И награде за пословног лидера за успехе одређене категорије које је наша комисија донела.” Нагласио је Слободан Стеванчев, директор ПКС РПК Сомбор

Уркос тешкој привредној години, Западнобачки управни округ остарио је солидне резултате

“Пошто знам да ЗБО има негде око 7 БДП целе АП Војводине, извоз је око 10% на нивоу 400 милиона евра И да је негде око 10% већи у односу на прошлу годину што је изузетно значајно а такође и индустријска производња је на нивоу покрајинске 3,7%…” “Рекао је Бошко Вучуревић председник Привредне коморе Војводине

Очекивања привредника су да ће у будућем периоду, западнобачки управни округ бити набржи растући регион у области привреде.

“Имамо најбољу И најбржу сада комуникацију, значи путним сегментом, жељезничким који се обнавља, водним који овде, прва конференција Запловимо Србијом се овде дешавала, те добијамо све оне подгрупације што постоје, туризам развијамо на највишем нивоу И заједнички са Парламентом, како смо се И договорили, радимо на аеродрому И успостављању још једне високо школске устонове која нам стварно неопходна за будући развој” истакао је Горан Нонковић, начелник Западнобачког управног окуга и један од добитника престижног признања РПК.

Изградња брзе саобраћајнице Бачки Брег -Наково, како је наглашено на свечаној седници Парламента привредника, знатно ће допринети развоју привреде како Западнобачког округа тако и целе Војводине.

Видео можете погледати ОВДЕ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs