Републички фестивал аматерских позоришта од 14. до 22. јуна у Кули

Pozoriste

Републички фестивал аматерских позоришта Србије по 65. пут биће одржан у Кули, па ће тако публика од 14. до 22. јуна, имати прилику да погледа осам најбољих аматерских представа у нашој земљи. Отварању Републичког фестивала претходиће отварање изложбе у Ликовној галерији Културног центра у Кули које је заказано за петак, 14. јун, од 19 часова. Након тога, од 19.30 часова, биће уприличена церемонија отварања Фестивала.
Први који ће се представити кулској публици биће глумци Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“, Дома културе из Прокупља. Они ће у петак, 14. јуна, од 20 часова, извести представу „Аризани“, по тексту Ивана Ивановића и у режији Срђана Живковића.
У суботу, 15. јуна од 20 часова, глумци Културног центра Бачка Паланка извешће представу „Крађа, свађа, итд.“ по тексту Мирољуба Недовића и у режији Ненада Еречковића. У недељу, 16. јуна од 20 часова, глумци Културног центра Кисач извешће представу „Сметови“, по тексту Владимира Хурбана Владимирова и у режији Светлане Гашкове. Представа се изводи на словачком језику.
У понедељак, 17. јуна од 20 часова, биће изведена представа „Не шетај се гола“ Дома културе у Ковачици, по тексту Жоржа Фејда и у режији Александера Бака. И ова представа биће изведена на словачком језику.
У уторак, 18. јуна од 18 часова, биће одржана промоција књиге песама „Лелуј“, песника, прозног писца, књижевног, позоришног и ликовног критичара Давида Кецмана Даке.
У среду, 19. јуна од 20 часова, глумци Културног центра Чачак извешће представу „Случај породице Зеко“, по тексту Колина Сера и у режији Душана Вукашиновића и Јоване Мишковић.
У четвртак, 20. јуна, биће изведене две представе. Од 17 часова биће изведена представа „Омер и Мерима“ Дома културе из Пријепоља, по тексту Стевана Пешића и Мирослава Беловића и у режији Ивана Томашевића. Након ове, од 20 часова биће изведена представа „Клопка за беспомоћног човека“ Центра за културу ,,Драган Кецман“ из Кучева, по тексту Роберта Томе и у режији Ивана Драгојловића.
Последње такмичарске вечери, у петак, 21. јуна од 20 часова, глумци Студија глуме „Театар 011“ из Београда извешће представу „Лет изнад кукавичјег гнезда“ по тексту Кена Кизија и у режији Наташе Радоњић.
У суботу, 22. јуна, након саопштења резултата, биће изведена представа у част награђених. Глумци Установе културе „Вук Караџић“ из Београда извешће представу „Ручни рад“, у режији Милана Нешковића. Улоге у овој представи тумаче наше познате глумице Дара Џокић, Исидора Минић и Бранка Шелић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.