„Сајам виртуелних предузећа“ и манифестација „Дођи и ти!“ у Средњој економској школи

Sajam SEŠ

Средња економска школа Сомбор организовала је школско такмичење под називом „Сајам виртуелних предузећа“. На овом такмичењу, учествовало је девет виртуелних предузећа, две агенције и сви ученици Школе. Такође, одржана је и манифестација „Дођи и ти!“, а исту су посетили осмаци основних школа из Сомбора и из неколико насељених места.
Осмацима је кратко представљена Школа, њен историјат, значај, мисија, визија, образовни профили и њене могућности за обуку ученика у области економије, права и администрације, као и туризма, трговине и угоститељства. Након тога ученици су решавали студију случаја са темом из области економије и предузетништва. Потом су основци обишли Школу, кабинете за обуку виртуелних предузећа, упознали се са наставним капацитетима, видели опрему и услове у којима се одвија васпитно-образовни процес. На крају посете, ученици основних школа, посетили су Сајам виртуелних предузећа и још једном видели ресурсе које пружа Средња економска школа Сомбор.
Ученици II-4, III-1, III-2, III-4, IV-2 и IV-4, такмичили су се на Сајму и тако показали примену стручно-теоријских знања у практичним ситуацијама, уз вештине комуникације, преговарања и уговарања послова. У ревијалном делу наступили су ученици И-2 разреда, смер туристички техничар, који су симулирали рад туристичке агенције, као и ученици ИИ-3 одељења, финансијско-рачуноводствени техничари који су симулирали рад књиговодствене агенције.
Сва виртуелна предузећа показала су завидан ниво теоријских и стручних знања и компетенција захтеваних за сајамско пословање. Победник овог такмичења који се истакао својом оригиналношћу, разноврсношћу, креативношћу, тимским радом и комуникативношћу својих запослених је виртуелно предузеће „РИО“ чији су запослени Илија Миличевић, Александар Мојсијевић и Анђела Милошевић са директорком Радом Добријевић-Проле као ментором. Они су се пласирали на Републичку смотру виртуелних предузећа која ће бити одржана у Пироту од 08. до 10. маја ове године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.