Саопштење из Кабинета председнице Скупштине: Постигнута сагласност у вези са формирањем Радне групе

Formiranje radne grupe

На састанку, који је трајао близу два сата, постигнута је сагласност у вези са формирањем Радне групе за унапређење изборног процеса, односно испуњењем препорука ОДИХР-а, саопштено је из кабинета предеднице Народне скупштине Ане Брнабић.

Одржан још један састанак председнице Народне скупштине и представника посланичких група, политичких странака националних мањина и организација цивилног друштва, а тема састанка била су образовања радних тела за унапређење изборног процеса и увид, контролу и ревизију бирачког списка.

На захтев посланика опозиције, том радном групом председаваће представници цивилног друштва и њено образовање договорено је за понедељак, 29. април. Седница надлежног Одбора за уставна питања и законодавство је сазвана за понедељак у 12 часова.

Што се тиче Радне групе за увид, ревизију и контролу бирачког списка, о њеном образовању није постигнута сугласност.

Посланици владајуће већине предложили су, зарад ефикасности, формирање радног тела, које би могло одмах да почне са радом, истиче се у саопштењу.

На изричит захтев народних посланика из редова опозиције и представника организација цивилног друштва, тај предлог није прихваћен, наведено је у саопштењу.

Председница Народне скупштине је, након дуже расправе, прихватила предлог опозиције и организација цивилног друштва за образовање комисије од стране Народне скупштине, уз претходне измене и допуне одговарајућих закона.

Састанку су присуствовали представници посланичких група Александар Вучић – Србија не сме да стане, Народни покрет Србије – Ново лице Србије, Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије, Зелено – леви фронт, Не давимо Београд, Ми – Глас из народа, ПУПС – солидарност и правда, Социјалдемократска партија Србије, ПС-НСС-УСС-РС, Драган Марковић Палма – Јединствена Србија, Еколошки устанак, као и представници организација цивилног друштва ЦРТА, Транспарентност Србија и ЦеСИД

Тагови:

Најновије