СДСС на изборима у Хрватској 17. априла излази самостално, кандидати Пуповац, Јецков и Шимпрага

Hrvatska

Самостална демократска српска странка (СДСС) на парламентарне изборе у Хрватској, заказане за 17. април, излази самостално у 12. изборној јединици, а кандидати ће бити председник СДСС-а Милорад Пуповац и потпредседнице Драгана Јецков и Ања Шимпрага, одлучила је данас Главна скупштина странке.

„На изборима морамо доказати да је наше политичко представљање Срба у Хрватско аутентично и да нема другога и аутентичнијега и ви то знате и ви сте део тога“, поручио је Пуповац члановима Главне скупштине странке, пренела је Хина.

Пуповац је истакао да су иза СДСС-а године у којима су и та странка и српски народ у Хрватској били ућуткивани и стигматизовани, у којима су посебно представници екстремне деснице, али и поједини левичари настојали да граде своју политику ућуткивањем Срба и њиховом стигматизацијом.

Он је подсетио да је током протеклих 25 година СДСС носила одговорност и владала у низу градова и општина, али да никада није имала претензије да влада Хрватском, истичући да их нема ни сада.

„Слободно им било ако мисле да је то за добробит заједничке земље, али ми не вјерујемо у то“, рекао је Пуповац, напомињући да је пред СДСС-ом задатак обнове „јавног гласа странке и заједнице и проширивања простора политичког деловања“.

Пуповац је истакао да ће то бити један од првих задатака СДСС-а и у кампањи и после ње.

Пуповац је истакао да је СДСС опредељена да хрватско друштво буде друштво слободе за сваког, за све политике и етничке разлике.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.