Шекспир фестивал од 4. до 7. јула у Чортановцима: Класика под ведрим небом

Šekspir

Шекспир фестивал биће одржан од 4. до 7. јула у Вили Станковић у Чортановцима, љубитељи театра биће у прилици да виде представе „Богојављенска ноћ“, „Сан летње ноћи“, „Ромео и Јулија : последњи сати“ и „Хамлет : Доубле билл“, саопштено је на конференцији за медије у Чортановцима.

„Добро дошли на најлепшу позоришну сцену. Радујем се сваком сусрету јер означава да одржавамо Шекспиров фестивал и да успевамо да публику доведемо овде“, рекао је у уводном обраћању директор и оснивач фестивала Никита Миливојевић.

Он је најавио и продужетак фестивала на јесен. „Не могу све представе да се играју у отвореном амбијенту. На јесен припремамо изненађење у сарадњи са Инфант фестивалом.

Два фестивала ће дати нешто занимљиво и добро“, казао је Миливојевић. Ове године биће одигране четири представе у главном програму. У пратећем су представа прилагођена особама са аутизмом „Сан летње ноћи““4. јула и у новембру промоција књиге „Мој Шекспир : редитељско путовање кроз први фолио“ и монографије „Шекспир фестивал : првих 10 година“.
Коселектор Шекспир фестивала, редитељ Борис Лијешевић рекао је да ће сарадња на фестивалу наредне године бити проширена и на Хрватску и Енглеску. „Овај фестивал је изузетно инспиративан и не познаје границе. Једини услов који фестивал тражи је да се има довољно храбрости за пут са Шекспиром. То данас није лако. Позоришни подвиг је режирати Шекспира.

Своје исходиште овај фестивал има у себи самом“, казао је Лијешевић. Од четири изабране представе за главни репертоар, три су комедије јер је „Хамлет“ дело независне групе из Италије која ће га представити из два угла : угла гробара и угла самих актера.

Представник Покрајинске владе Драган Трапарић истакао је да ће се нова покрајинска влада на челу са Мајом Гојковић посебно залагати за догађаје из културе и уметности.

„Овде долазе људи из целог света, Италије, Јерменије, Грузије, међународно значајан фестивал. Увек морамо да се вратимо на културу јер она ствара људе“ закључио је Трапарић

. Као и претходних година, организован је превоз из Новог Сада и Београда за Чортановце и Вилу Станковић где се фестивал и одржава под ведрим небом.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.