Сијарто: Сукоб у Украјини мора се окончати да би се спречило нуклеарно ратно лудило

Sijarto
Сукоб у Украјини мора брзо да се оконча да би се спречило „нуклеарно ратно лудило“, а то је могуће само уз успон промировних снага на европским парламентарним изборима, изјавио је мађарски министар спољних послова у Душанбеу Петер Сијарто.

Он је рекао да рат представља све веће изазове „због све већих масакара и разарања, растуће испоруке оружја и зато што се неки европски политичари увлаче у ратно лудило, до тачке у којој се лудило нуклеарног рата, такође, појавило у европском дискурсу“, пренео је МТИ.

„Ратно лудило у западној Европи добило је нову димензију и претворило се у неку врсту нуклеарног ратног лудила. Чули смо француског и пољског председника како говоре о могућности нуклеарног рата“, истакао је Сијарто.

Он је рекао да ће, уколико се рат у Украјини даље буде ширио, вероватно ескалирати у трећи светски рат, а можда и у нуклеарни рат „и у том случају ће све и сви бити изгубљени, што нико здраворазумски не може да пожели“.

Сијарто је позвао на прекид ватре и мировне преговоре што пре.

„Европски парламентарни избори 9. јуна могли би да буду велики корак у том правцу, јер људи могу да спасу Европу и свет од лудила нуклеарног рата“, рекао је он и позвао Мађаре да дају свој глас и не забораве да се нуклеарно ратно лудило може окончати гласањем за Фидес.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.