Скандал! Министру Милићевићу забрањено да ода помен жртвама усташког логора Јасеновац

Ministar

Министру у Влади Србије задуженом за односе са дијсапором Ђорђу Милићевићу је забрањено да положи цвеће и запали свећу на споменик жртвама усташког логора Јасеновац, саопштено је из Милићевићевог кабинета.

Министар Милићевић боравио је у радној посети Србима у околини Новске, на њихов позив.

Након завршених састанака са представницима Срба из локалног културно-уметничког друштва и сеоских месних заједница, министар се са сарадницима упутио ка спомен парку у Јасеновцу, како би одао пошту Србима убијеним у злогласном логору НДХ.

Међутим, на самом улазу у спомен комплекс, комби у којем се налазио министар зауставили су хрватски полицајци који су министрово возило окружили са три своја аутомобила. Полицијски службеник, који се није представио, наредио је да комби са министром и његовим сарадницима одмах напусти Јасеновац.

– Окрените возило и одмах се упутите ка граничном прелазу Бајаково, без задржавања на територији Републике Хрватске – нагласио је овај полицајац, наводи се зу саопштењу.

На питање министра “зашто му није дозвољено да као грађанин и као Србин посети Јасеновац и запали свећу жртвама усташа“, полицајац је, како се одаје, одговорио да „има наређење с врха“.

На питање ко је тачно дао то наређење, полицајац је одговорио да не зна да ли је одлука МУП-а или Министарства спољних послова, као и да он само слуша наређења – а наређење је јасно: “Српски министар не сме ући у Јасеновац“.

Министар Милићевић је потом изашао из комбија и тражио да само направи фотографију спомен комплекса, на шта га је опколило неколико полицајаца и поновило захтев да уз њихову пратњу одмах крене пут граничног прелаза са Србијом, додаје се у саопштењу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.