Снимак хапшења криминалне групе: Фалсификовали више од 400 јавних исправа, приведено 17 особа, умешана и службена лица

Indeksi

Полиција је ухапсила 17 особа, припаднике две организоване криминалне групе, због сумње да су фалсификовали документа, док се четири особе терете за злоупотребу службеног положаја, наводи се у саопштењу МУП-а.

У саопштењу се наводи да су осумњичени у периоду од априла 2023. године до данас, у илегалној штампарији на територији Београда направили више од 400 лажних јавних исправа – уговоре, пуномоћја, дипломе средњих, виших, и високих школских установа, у намери да их наручиоци употребе у правном саобраћају као праве и стечене на законит начин.

На овај начин, како се сумња, прибавили су противправну имовинску корист у износу више од 12 милиона динара.

Ухапшени су Р. Б. (65), А. Б. (36), Б. Д. (48), С. К. (40), Б. Ђ. (61), Д. Г. (70), С. К. (63), И. Д. (30), М. Б. (73), М. П. (68), З. В. (62), М. Н. (62), С. Б. (51), Н. Г.(56), Н. П. (55), В. С. (40) и Л.Р.С. (56).

Међу ухапшенима су два лица запослена у Министарству државне управе и локалне самоуправе, као и једно лице запослено у Министарству унутрашњих послова, који се сумњиче да су искоришћавањем свог службеног положаја вршили провере кроз затворене базе матичних служби и МУП-а, за лица за која су се фалсификована документа израђивала.

Такође, ухапшена је једна особа запослена у Министарству просвете, за коју постоје основи сумње да је искоришћавањем свог службеног положаја са овим израђеним фалсификованим документима запошљавала лица у државне институције за одређени новчани износ.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном Јавном тужилаштву за организовани криминал.

Хашпење су спровели припадници Министарства унутрашњих послова, УКП, Службе за борбу против организованог криминала, по налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.