Сраман наступ НАТО Поноша: Тврди да смо сами криви што смо бомбардовани, не сматра Косово делом Србије, призива нову агресију на нас

Zdravko Ponoš

Један од лидера Ђиласове НАТО листе Србија против насиља, Здравко Понош, успео је да оправда епитет НАТО генерала, по коме је препознатљив широј јавности. Овај лидер комби странке Србија центар успео је у предизборном наступу да потврди све оно што смо знали за ђиласовце, али је увек некако лепше када то остане и забележено.

Оптужио је Србију за НАТО агресију 1999. године, тврдећи да смо сами криви за тај бруталан злочин и неправдју која нам је нанета. Самим тим, није користио термин агресија, једини валидан, већ срамни еуфемизам бомбардовање, које смо, опет понављамо, по Поношевом мишљењу сами изазвали и криви смо.

Таква досманлијска замена теза је већ виђена када је у питању био злочин бомбардовања РТС-а, када су уместо да окриве оне који су извршили тај злочин, њих амнестирали, а терет злочина пребацили на руководство тадашњег РТС-а и у те сврхе је и жуто правосуђе одрадило свој прљави посао,

НАТО генерал који је за независно Косово

Понош је такође у свом срамном предизборном наступу је навео и да смо 1999. изгубили Косово и Метохију, окрививиши опет Србију, односно тадашње руководство, чиме је потврдио да осим што НАТО агресију не сматра агресијом него бомбардовањем, за које мисли да смо ми криви, такође и не сматра више Косово и Метохију делом Србије, јер смо ,, га изгубили “. Навео је да је и садашња власт, а чији су представници били у власти и 1999. године, сада наставила тамо где су тада стали, па се поставља питање да ли то Понош сматра да смо заслужили неко ново бомбардовање и отимање још неког дела наше територије.

Иако му скраћеница странке гласи СРЦЕ, а у називу има и Србију коју у том истом називу странке представља да му је у центру, назив странке итекако вара. Поношу није Србија у центру и у његовом срцу, већ лични интерес и интереси НАТО пакта. Човек који је уништавао нашу војску док је био начелник генералштаба, топио тенкове у Железари, спроводио реформе по мери НАТО тутора, а реформе су значиле пензионисање патриота и протежирање само њему лојалних НАТО кадрова.

На крају је успео да дође у сукоб са тадашњим председником Тадићем и министром одбране Шутановчем, па је смењен, али ту је била реч о персоналним разлозима и међусобној борби за утицај, а не о томе да је Понош био за неку другачију политику од политике уништавања Србије коју су и ова двојциа водили. Чак је и прекршио начело цивилне контроле војске, када је давао политичке изјаве са места начелника Генералштаба.

Воли Хрватску више од Србије чију је војску уништавао

А шта рећи за генерала, који је родом из Републике Српске Крајине, а који се, иако је школован да то ради када затреба, није ставио у службу народа из својих крајева, већ је уживао у Београду све време ратних сукоба. Поносни је држављанин Хрватске у коју често иде и где га веома уважавају. Због чега Понош толико воли Хрватску, која је протерала његове сународнике са вековним огњишта, не можемо да схватимо. Можда је због жене, а можда и због Хрвоја Шнајдера. Али, Србију очигледно не воли, чим даје онакве срамне изјаве какве је дао у поменутом предизборном наступу.

Па нека народ добро види ову бруку и размисли коме ће поклонити поверење на изборима 17. децембра. Верујемо да нипоштио неће оваквим креатурама. А нико ђиласовцима не ради антирекламу као они сами себи, и што више причају о својој плолитици и намерама, сви су свеснији колики су то издајници. Зато, добро их послушајмо шта зборе, а 17. децембра их пошаљимо на сметлиште историје.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs