Срби подржали Лукашенка на изборима! Конференција!

Podrška Lukasenku

Конзервативни покрет НАШИ организовао је конференцију за штампу на којој је изражена солидарност са Александром Лукашенком и народом Белорусије на дан одржавања парламентарних избора у Белорусији.

На конференцији за штампу говорили су  Иван Ивановић председник КП Наши, адвокат Стеван Дамњановић, проф. др Борис Братина и Мирчета Јокановић пуковник у пензији.

Иван Ивановић прочитао је изборна правила у Белорусији и истакао да се избори одвијају у апсолутно демократском процесу који је на највишем могућем нивоу уз учешће бројних посматрача из разних друштвених сфера. Белорусија је суверена држава која изборе одржава у складу са својим Уставом и законом и највишим демократским начелима, и која не дозвољава никакве стране утицаје који долазе са запада а који желе да утичу на резултат избора, изјавио је Ивановић.

 

 

Адвокат Стеван Дамњановић изјавио је да су избори у Белорусији на много вишем демократском нивоу него на западу, посебно у Америци и навеоо пример да у последњих 170 година није било случаја да кандидат на председничким изборима буде из неке друге странке осим из Демократске или Републиканске партије.

 

 

Професор др.  Борис Братина изјавио је да Белорусија не треба да се плаши било каквих обојених револуција и да држава вођена мудрошћу председника Александра Лукашенка неће дозволити никакве покушаје дестабилизације државе.

 

Мирчета Јокановић пуковник у пензији захвалио се председнику Александру Лукашенку на подршци 1999. године када је дошао у тадашњу СРЈ за време НАТО бомбрадовања и пожелео је срећу народу Белоросије на парламентарним изборима.

 

 

На крају присутни су се сликали са плакатом на којем је била прецртана застава Белоруске опозиције и дата подршка председнику Александру Лукашенку.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.