Србија има капацитет да организује ЕXПО, радови теку по плану!

EXPO 2027

Директор ЕXПО 2027. Душан Боровчанин изјавио је за Тањуг да је сигуран да Србија има капацитет да организује специјализовану изложбу ЕXПО 2027. и да је одлуку о томе да Србија буде домаћини изложбе донело 180 земаља света те да ако цео свет верује да ми можемо бити домаћином и ми би требало да верујемо и да будемо поносни на ово домаћинство.

Говорећи о томе шта ће изложба донети Србији, рекао је да на данашњем панелу на Копаоник бизнис форуму посвећеном представљању ЕXПО, навео процену коју је радила једна од великих консултантских кућа за Еxпо Дубаи.

„Њима је у дипломатском, спољнополитичком смислу, за шест месеци та изложба донела активности за које су они проценили да би им требало 40 година. Реч је о врло значајним економским ефектима и мислимо да је важно да је то прилика да се промени дух у нашем народу и да схватимо да смо способни да будемо домаћини најзначајнијих и највећих догађаја на свету“, рекао је он.

Главни урбаниста Београда Марко Стојчић је за Тањуг рекао да улагање у ЕXПО подразумева милијарде, а са друге стране земљи доноси велике користи.

„Реч је о пројектима који су неопходни грађанима Београда и Србије а ЕXПО је најзначајнији догађај који ће се десити у 2027. године и који ће три месеца представљати Београд као центар света и центар економских активности у том тренутку“, рекао је он.Навео је да се очекује да ће сви ови пројекти донети вишеструко користе у будућности и да је ово улагање у том смислу веома паметно.

Када је реч о радовима на објектима за ЕXПО, рекао је да радови теку по плану, припрема терена је такорећи завршена, а сада се раде шипови за конкретне објекте.

„Ради се путна инфраструктура, водовод, канализација, електроинсталације и све оно што је неопходна инфраструктура. Све то се већ види из авиона, ужурбано је, тамо је велики број радника, машина и већ се види формиран комплекс будућег стадион“, рекао је Стојчић и додао да ће читав комплекс бити готов на време.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.