Штајнмајер: Никад теже и важније време за борбу за Европу

Predsednik

Никад није било теже време за борбу за Европу, али и никада није било важније време за борбу за Европу, рекао је немачки председник Немачке Франк-Валтер Штајнмајер.

Он је у говору студентима на Европском колеџу, елитној установи која обучава следећу генерацију службеника у институцијама ЕУ у белгијском граду Бриж, поручио да следећа генерација званичника ЕУ мора да брани слободу и демократију, идеале Европске уније, саопштено је на сајту немачког Председништва.

Штајнмајер је позвао студенте да буду оптимистични упркос „Европи у којој се чини да је кризно стање нова нормалност”. Он је подсетио на изазове с којима се његова генерација суочила у тренутку слома комунизма у Немачкој и Европи, као и у тренутку пада Берлинског зида, преноси Танјуг.

Немачки председник је упозорио на пораст подела и екстремне реторике у европској политици након успеха крајње деснице на изборима за Европски парламент. Он је позвао студенте да заштите демократију и Европску унију од екстремизма како се млади Европљани не би „поновно убијали због национализма и мржње”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.