Сукоб банде и сељана у Мексику: У окршају погинуло 14 особа!

Policija

Четрнаест људи убијено је у петак у сукобу наоружаних људи из криминалне банде и становника мале пољопривредне заједнице у централном Мексику, саопштиле су мексичке власти, наводећи да су четири особе рањене, а две се воде као нестале.

Драматични видео снимак окршаја објављен на друштвеним мрежама приказује сељане са каубојским шеширима наоружане срповима и ловачким пушкама како јуре осумњичене чланове банде која узвраћа рафалима из аутоматског оружја, преноси АП.

Полиција у држави Мексико, која се налази у близини Мексико Ситија, саопштила је да је до сукоба дошло у засеоку Текалтитлан, око 130 километара југозападно од престонице, да је 11 погинулих из криминалне групе, док су тројица страдалих становници села.

Полиција није идентификовала банду, али насилни нарко-картел Фамилија Мичоакана већ целу деценију доминира у тој области, пише АП.

На снимку се чинило да се види да су нападачи носили војне униформе, неки са шлемовима, као и да су сељани палили њихова тела и возила.

Познато је да нарко-картели у Мексику изнуђују новац из готово сваког законитог и незаконитог посла, а понекад нападају или пале ранчеве, фарме или продавнице које одбијају да плаћају „рекет“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs