Сваки такси у Београду од среде мора бити бео: Могуће одузимање дозволе за рад онима који не испуне стандарде

Taksi

У Београду ће 8. маја ступити на снагу Одлука о такси превозу која је усвојена пре три године, према којој сва такси возила морају да буду беле боје.

Таксисти који не буду испоштовали ове европске стандарде, сносиће последице у виду казне од 40.000 динара, а могли би да остану и без дозволе за рад.

Како је раније казао председник Привременог органа града Београда Александар Шапић, већина таксиста испоштовала је ову одлуку која је ступила на снагу 2021. године.

„На улицама Београда је више од 6.000 такси возила и већина је своја возила прилагодила важећим правилима, остало је око 20 одсто њих који то још увек нису урадили. Верујем да ће сви до истека рока своја возила унифицирати како би сва била беле боје. За оне који не испоштују рок, неће бити толеранције, јер је дошло време да и у Београду такси возила буду унифицирана као и у свакој европској метрополи“, рекао је он.

Како преноси Беоинфо, велики број таксиста искористио је субвенције државе, које су износиле 8.000 евра по возилу, па је тренутно око 1.700 аутомобила старости између једне и три године.

Наводи се да се ради и на модернизацији такси услуге и у већини такси возила омогућено је плаћање платним картицама.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.