На језеру „Арка“, у суботу, 19. октобра, биће одржано такмичење посвећено једном од најпознатијих традиционалних српских јела — сарми. Ова манифестација окупиће љубитеље кулинарства из разних крајева, који ће имати прилику да покажу своје вештине у три категорије: класична сарма у купусу, необична сарма (микс) и посна сарма.
Почетак манифестације је у 9 сати, када ће бити уприличен програм за најмлађе. Такмичарски део стартује у 11 сати. Пријављене екипе добиће 1.5 кг млевеног свињског меса, 500 грама јунетине, листове купуса, хлеб, дрва за ватру и сто са клупама за осам особа. Узимање узорака предвиђено је за 16 сати, а победници ће бити проглашени у 17 сати.
Када је реч о пратећем програму, најављено је да ће од 12 до 18 сати бити отворена изложба бундева и јесењих сувенира, а најмлађи ће моћи да учествују у занатским радионицама и такмичењу у хватању зеца, као и у забавном крос тркању. За љубитеље природе ће тачно у подне бити организована едукативна шетња у околини језера.
Најновије
- 04.12.2024
- Редакција
- 04.12.2024
- Редакција
- 04.12.2024
- Редакција
- 04.12.2024
- Редакција
- 04.12.2024
- Редакција
- 04.12.2024
- Редакција
- 04.12.2024
- Редакција
- 04.12.2024
- Редакција
- 04.12.2024
- Редакција
- 04.12.2024
- Редакција
- 04.12.2024
- Редакција
- 04.12.2024
- Редакција