Тончев: “ Стигло више од 100 пријава за програм подршке неразвијеним општинама.“

Tončev

Више од 100 пријава из 44 изразито неразвијене општине стигло је поводом јавног позива за програм подршке унапређењу развоја тих локалних самоуправа, саопштено је из кабинета министра без портфеља задуженог за развој недовољно развијених општина, Новице Тончева.

У саопштењу се наводи да се новац може користити за изградњу и реконструкцију комуналне инфраструктуре, изградњу, реконструкцију и адаптацију објеката из области образовања, здравства, туризма, социјалне заштите, културе, спорта и водопривреде.

Новац је могуће искористити за опремање објеката из области образовања, здравства, туризма, социјалне заштите, културе, спорта, водопривреде и других објеката у својини јединица локалне самоуправе и набавку опреме у функцији обављања делатности из надлежности јединица локалне самоуправе.

У оквиру мере 2, која се односи на предузимање мера у циљу смањења сиромаштва новац се може користити за активности у области пружања услуга помоћи у кући старим и болесним лицима, области пружања услуга дневног боравака, услуге личног пратиоца детета и персоналне асистенције и директну подршку маргиналним групама, наводи се у саопштењу.

Министар без портфеља Новица Тончев истакао је да кабинет није добио повећање буџета на ком је инсистирао и неће бити у могућности да одговори на сваку пријаву.

„У току викенда чланови комисије и чланови кабинета су почели да раде на отварању пријава и бодовању, али и тражењу начина да у складу са условима јавног позива изађу у сусрет максималном броју општина. Користим прилику да се још једном захвалим свим општинама на проактивном приступу и огромном одзиву“, рекао је Тончев.

Влада Србије донела је Уредбу о утврђивању Програма подршке унапређењу развоја изразито недовољно развијених општина за 2023. годину. Рок за подношење пријава пројеката био је 2. март, наводи се у саопштењу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs