Традиционална манифестација отварања ски сезоне на Копаонику – „Ski opening“

Kopaonik

Иако је сезона скијања већ отворена 2. децембра 2023. године, традиционално званично отварање нове ски сезоне 2023/2024. на Копаонику, омиљеној дестинацији целог региона, почело је 7. децембра традиционалном манифестацијом Ski Opening Копаоник, коју ове године обележава одлично скијање и разноврстан и богат програм.

За све скијаше и бордере Скијалишта Србије су припремила ски стазе Караман гребен, Машинац, Крст, Мало језеро и полигон за почетнике као и забавне садржаје боб на шинама, Тјубинг и зип лине. Већ првог дана Ски опенинга скијало је око 2000 скијаша и бордера.

Врхови Копаоника увелико су се забелели, а прогнозе иду на радост свих љубитеља скијања и планинског туризма. Температуре у минусу омогућују да системи за вештачко освежавање раде пуним капацитетима, како би прво скијање ове сезоне протекло у пуном сјају и испунило очекивања више од 10 хиљада посетилаца који сваке године отворе сезону на крову Србије.

Првог дана скијање је било бесплатно, а за наредна три дана омогућен је попуст од 30 посто на ски карте и забавне садржаје. Попут многих светских скијашких дестинација, Ски Опенинг на Копаонику прате интегрисани забавини програм и целодневни садржаји у циљу незаборавног искуства за све посетиоце.

Већ прве вечери, гости на Ски Опенингу имали су прилику да испрате ревијални ноћни спуст са бакљама у којој су учествовали припадници Скијалишта Србије и Горске службе спашавања. А поред скијања, Долина спортова је ове године место окупљања најбољих домаћих ДЈ-ева који ће уз звуке добре музике обележити почетак зимске чаролије на Копаонику.

Истовремено, реномирани произвођачи ски опреме омогућавају посетиоцима тестирање најновијих модела на лицу места, а најпознатији хотели зачиниће атмосферу примамљивим зимским укусима. Гости могу да посете и интерактивну изложбу о Николи Тесли која је свечано отворена у организацији Туристичке организације Рашка и Музеја Николе Тесле у вили Рас на Копаонику.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs