Трамп: Ја сам жртва дискриминације, оптужница против мене донеће ми већи број гласова Афроамериканаца

Tramp

Бивши председник САД Доналд Трамп изјавио је да због четири кривичне оптужнице које су подигнуте против њега има већу подршку међу Афроамериканцима “јер га виде као жртву дискриминације“, упоређујући оно што му се дешава са историјским наслеђем предрасуда о Афроамериканцима у америчком правном систему.

„Оптужен сам ни за шта, за нешто што није ништа“, рекао је Трамп на скупу афроамеричких конзервативаца у Јужној Каролини, пренео је АП.

„И много људи је рекло да ме зато Афроамериканци воле, јер су тешко повређени и дискриминисани и заправо су видели да сам и ја дискриминисан. То је прилично невероватно, али можда, можда, има нечега у томе“, истако је Трамп.

Раније ове недеље, Трамп се упоредио са руским опозиционаром Алексејем Наваљним, који је умро у затвору.

Он је своју трећу кампању за Белу кућу усредсредио на притужбе против Бајдена и оно што назива „дубоком државом“ која се „окомила“ на њега.

Трампов изборни штаб предвиђа да ће он у новембру на изборима проћи боље код афроамеричких гласача него пре четири године, наводећи да он има предност по питањима попут економије и рекордног броја људи који прелазе америчку границу са Мексиком, који често завршавају у градовима са великом афроамеричком популацијом.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.