Трамп води у односу на Бајдена у шест од седам „неодлучних“ држава које ће одлучити исход председничких избора у САД

Tanjug i Bajden

Гласови у седам „неодлучних“ америчких држава највероватније ће одлучити исход предстојећих председничких избора у САД, на којима су главни кандидати председник Џозеф Бајден и бивши председник Доналд Трамп: Аризона, Џорџија, Мичиген, Невада, Северна Каролина, Пенсилванија и Висконсин.

У истраживању које су заједнички спровели Њујорк Тајмс, колеџ Сијена и Филаделфија Инквајерер, наводи се да Трамп води код регистрованих бирача у шест од седам држава, односно у свакој осим у Висконсину.

Ситуација је нешто другачија међу бирачима који се још нису регистровали за гласање, где Бајден води у Мичигену, и веома мало заостаје у Висконсину и Пенсилванији.

И поред тога што је Бајден победио у свим овим државама на изборима 2020, победе у Пенсилванији, Мичигену и Висконсину биле би довољне да победи на изборима, рачунајући и победе у државама које су традиционално наклоњене демократским кандидатима.

Резултати истраживања били су слични и у хипотетичком избору између Бајдена, Трампа и независног кандидата Роберта Ф. Кенедија Млађег, који би, према истраживању, освојио 10 одсто гласова у свакој од држава.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.