У 4. циклусу више од 13.000 пријава младих за програм „Моја прва плата“, почело повезивање са послодавцима

Dualno obrazovanje

У четвртом циклусу програма „Моја прва плата“ конкурисало је више од 13.000 младих, за око 10.600 радних позиција, које је понудило око 7.000 послодаваца. Почело је повезивање са потенцијалним послодавцима, током којег ће компаније селектовати најбоље кандидате.

Програм омогућава подршку запошљавању млађих од 30 година, без радног искуства са најмање завршеном средњом школом. Од 7. до 22. децембра 2023. године послодавци ће бирати кандидате са листе пријављених на позицији, саопштила је Привредна комора Србије.

По истеку наведеног периода, биће формирана коначна Листа послодаваца са бројем одобрених кандидата на позицијама која ће бити доступна на сајту www.мојапрваплата.гов.рс.

У периоду од 1. јануара 2024. до 19. јануара 2024. године следи потписивање уговора између Националне службе за запошљавање, послодавца и изабраног кандидата. Кандидати ће ући у компаније у којима ће стицати своја прва радна искуства, неопходна знања и вештине у истом периоду.

Програм „Моја прва плата“ траје девет месеци, а за то време Национална служба за запошљавање кандидатима са завршеном средњом школом месечно ће исплаћивати 28.000 динара, а онима са високим образовањем 34.000 динара.

Програм реализује Национална служба за запошљавање уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и Привредне коморе Србије.

„Моја прва плата“ се реализује од 2020. године и у досадашња три реализована циклуса учествовало је више од 27.000 младих и више од 15.000 послодаваца.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs