У Апатину обележен Дан Рома

Obeležen Dan Roma

У Дому културе ромског насеља у Апатину, обележен је Дан Рома свечаним приказивањем филма „Ко су Роми?/ Да се боље разумемо!-По шукар те хаљовамен!“. Манифестација је окупила присутну публику, госте из локалне самоуправе, као и представнике Ромацтед програма, а све у циљу промоције и очувања ромске културе и идентитета.
Филм „Ко су Роми“ представља интимну причу о животу Рома, њиховим традицијама, изазовима с којима се суочавају и богатству њихове културе. Приказивање филма било је прилика за присутне да се боље упознају са ромском заједницом и да се подстакне дијалог о важним питањима везаним за права и интеграцију Рома у друштво.
Координаторка за Ромска питања општине Апатин, Данијела Игнац, обратила се присутнима истичући значај поштовања и разумевања различитости, те подршку локалне самоуправе у промоцији једнакости и права свих грађана. Нагласила је важност очувања ромске културе и традиције као неизоставног дела културног идентитета локалне самоуправе.
Овај догађај представља још један корак ка унапређењу међуетничке толеранције, разумевања и сарадње у локалној заједници, те истовремено пружа прилику да се ромска култура представи у правом светлу и достојанствено обележи Дан Рома.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.