У општини Кула извршена реконструкција јавног осветљења

Osvetljenje

У општини Кула завршена је имплементација пројекта реконструкције јавног осветљења. Моделом јавно-приватног партнерства за замену, рационализацију и одржавање дела система јавног осветљења применом мера уштеде енергије, реконструкција је завршена за само 69 дана. Пројекат представља прекретницу ка модернизацији, одрживости и одговорном управљању ресурсима, али и уштеди у буџету локалне самоуправе у износу од најмање 501.790,46 евра за период од 15 година, на колико је закључен уговор.
Општина ће остварити 80% уштеде у потрошњи електричне енергије на годишњем нивоу, односно 2.074.727,46 кWх, док ће емисија ЦО2 бити смањена за 2.280,13 тона годишње. Уграђено је 6.998 модерних Тхорн лед светиљки које општини пружају енергетску ефикасност, смањују трошкове и чији је век трајања 25 година, што је 10 година више од трајања уговора.
Поред економских уштеда, значајне погодности за општину Кула представљају унапређење квалитета живота грађана, повећана безбедност у саобраћају, одрживост и достизање циљева одрживог развоја, смањење емисије угљен-диоксида и редукција светлосног загађења, чиме се активно учествује у глобалним напорима ка очувању животне средине.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.